Skattegårdsvägen

Printervenlig versionSend til en ven

SkattegårdsvägenFörskolan Skattegårdsvägen startade i januari 1977 och ligger i västra Göteborg. Förskolan ligger nära flera olika bostadsområden med både hyresrätter, bostadsrätter och villor och nära till natur och hav.

Det är en mångkulturell förskola och cirka hälften av barnen har annat modersmål än svenska. För närvarande finns fem avdelningar med totalt ca 90 barn. Blåmusslan och Humlan är småbarnsavdelningar med barn i åldrarna 1-3 år, Nyckelpigan har barn i åldrarna 1-5 år. Dessa tre avdelningar ligger i markplan. Fjärilen och Regnbågen ligger i suterräng- plan och har barn i åldrarna 2-5 år. Till hösten kommer barn och personal att fördelas på sex avdelningar istället för fem. Vi räknar med att utöka till våren, då fler barn kommer att ha behov av barnomsorg.

Personalen på Skattegårdsvägens förskola är förskollärare, lärare för yngre åldrar och barnskötare, sammanlagt 19 personer. Personalen har arbetat i yrket i allt från 3 månader upp till mer än 30 år. På förskolan finns också en kokerska och en lokalvårdare. Kokerskan lagar frukost och lunch och i huvudsak serveras hemlagad och ekologisk mat.

Förskolan är miljödiplomerad vilket bland annat innebär att man källsorterar och köper miljövänligt.

Förskolans pedagogiska arbete fokuseras på språk, matematik, lek, natur, miljö och hälsa. Barnen ska uppleva att det är roligt och lärorikt på förskolan och föräldrarna ska känna tillit och trygghet.

Se også

Skattegårdsvägens hjemmeside

Senest opdateret 14-07-2010