Fiskebäcksskolan

Printervenlig versionSend til en ven

FiskebäcksskolanFiskebäcksskolan ligger i stadsdelen Älvsborg i västra Göteborg. I stadsdelen bor mest svenskfödda medborgare med mycket god utbildningsnivå och en medelinkomst som ligger bland de högsta i Göteborg. Runt skolan finns ett stort radhusområde och ett stort antal villor. Det finns nästan inga hyreslägenheter i området.

Skolan byggdes som 1-6 skola i slutet av 70-talet. Därefter har en förskola knutits till skolan och för tio år sedan kompletterades verksamheten så eleverna kan gå här till år nio.

Skolan har två parallellklasser med tillsammans 520 elever, 25 per klass till år 3 och 30 per klass år 4-9. Cirka 70 vuxna ser till att allt fungerar på bästa sätt.

Skolan består av flera huskroppar med mediateket Kunskapshavet som mittpunkt. Eleverna i år 1-6 går i enplansbyggnader av trä och år 7-9 har en tvåvåningsbyggnad, även den i trä. År 1-6 har egna klassrum med tillhörande grupprum. Skolgården är huvudsakligen asfaltsbelagd. Fotbollsplan och lekytor för de yngre eleverna är sandtäckta. I skolans absoluta närhet finns tillgång till gräsytor och skog och det är bara en kort promenad till havet.

Skolan har ingen profil eller uttalad pedagogisk inriktning men musiken har stor plats på skolan liksom internationella frågor och hälsofrågor.

Se også

Fiskebacksskolans hjemmeside

Senest opdateret 14-07-2010